Фестивалът на виното в Пловдив започва с концерт и дегустации

Започва фестивал на виното в Пловдив

Традиционният Фестивал на виното в Пловдив тръгва с концерт и дегустации на 3 март 2015 г., ден преди откриването на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“.

Пълна бъчва очаква пловдивчани, за да отпият първите глътки от новата реколта. За доброто настроение в празничния ден ще се погрижат изпълнителите от школата за народни танци „Луди млади“ и танцово шоу „Оренда“. Тържеството започва в 13 ч. на площад „Стефан Стамболов“.

То продължава традицията първото събитие на Фестивала да бъде пред кметството на Пловдив с богата художествена програма. На следващия ден отваря врати „Винария 2015“ в Международен панаир Пловдив.
Там ценителите могат да видят и опитат готовата реколта от 2014 г., която до този момент фирмите не са представяли никъде, подчертаха от Националната лозаро-винарска камара, съорганизатор на изложението. В уникалния Град на виното са събрани колекциите на близо 40 български и чуждестранни изби.

Над 250 марки ще бъдат предложени за дегустиране.
Магията на виното се допълва от чара на гурме кулинарията, разкрит от демонстрациите на известни ресторанти в рамките на „Винария“ и проявите от съпътстващата програма на изложбите „Фудтех“ и „Вкусовете на Италия“, които се организират по същото време.

До 8 март посетителите могат да разгледат и изложенията „Агра“ (за селско стопанство), „БиоАгра“ (за биологично растениевъдство и животновъдство), „Апи България“ (за пчеларство), и „Хорека Пловдив“ (за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти).

Три талона за безплатни дегустации на вина и анкетна карта, с която може да се спечели награда, ще получат посетителите заедно с билета. Той дава достъп до всички прояви и струва 3 лева, а за ученици, пенсионери инвалиди цената е 2 лева.
Наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив, са: мотофреза 1G-75, резачка McCulloch модел CS 340 и пръскачка CASE I 3W-3F. Имената на тримата печеливши ще бъдат обявени на 8 март.

Подобни статии

Top