Фестивалът на красотата трогна 300 онкоболни дами

11082962_10203498626897314_1831544783_n

С дарение от 300 перуки за онкоболни жени стартира тазгодишното пролетно издание на фестивал на красотата и прическата в Пловдив. Дарението бе направено от организаторите на модния форум и казанлъшкия стилист Станимир Нанчев – Стенли, който стана известен с това, че за 8 март зарадва 50 дами, страдащи от онкологични заболявания с перуки.

Знаете, че след химиотерапия хората изпадат в такъв стрес, особено жените и ние сме хората, които можем първи да им дадем съвети и да им помогнем каква перука да изберат спрямо тена на лицето, формата, цвят и така ние им даваме едно самочувствие, едно спокойствие, за да продължат нататък, развълнуван бе младият коафьор.

Стенли разказа, че всяка перука струва между 145 и 2000 лева, в зависимост от това дали е от естествен или изкуствен косъм.

Пенка Камбурова е преминала през стреса на химиотерапията и днес си тръгна от „Щанда на солидарността“ с нова перука.

Това е един жест към жените, които са имали за нещастие такава съдба, със сълзи в очите каза жената.

За инициативата си коафьорът бе награден с почетния знак на модния фестивал.

Но благотворителните инициативи не свършиха дотук. Форумът сбъдна мечтата на три зрелостнички от дом „Олга Скобелева“, които на бала си ще облекат уникални тоалети на топдизайнерката София Борисова. Момичетата ще получат също грим и прическа от известни стилисти. Други 20 социално слаби абитуриентки от 20 български града получиха ваучери за безплатни фризури и козметика за бала.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top