Фестивал на занаяти и киноложка изложба в Рогош

Уикендът в село Рогош край Пловдив обещава да е интересен. За поредна година в събота на 22 април ще се проведе традиционната киноложка изложба на Българско овчарско куче (каракачанско). Право на участие има всеки който се запише непосредствено преди надпреварата (от 8.30 до 10.00 часа), а  домашният му любимец ще бъде оценен от професионални съдии.

Ще бъдат допускани и класирани отделно и представители на други породи, като организаторите, Община “Марица” и “Сдружение на развъдчиците на овчарско куче” са осигурили много награди за отличените призьори.

Паралелно в непосредствена близост ще бъдат представени традиционни български занаяти и умения някои, от които забравени, но все още живи и до днес. Бродерия и кене, декупаж, изработка на сувенири, обработка на вълна, разнообразни златарски техники, ювелир на полускъпоценни камъни, украса на ножове, керамика и др.

Тържествен водосвет и приветствие от кмета на община “Марица”, Димитър Иванов ще поставят начало тази събота от 10.00 часа на един незабравим празник гарниран с фолклорните ритми на ансамбъл “Гайтани”.

Подобни статии

Top