ФИБА спря правата на българска баскетболистка заради хазарт

Това е доскорошната националка Теодора Динева

ФИБА наложи наказание на българската баскетболистка Теодора Динева. Доскорошната национална състезателка получи забрана за участие във всички дейности на ФИБА или свързани с нея такива.

Санкцията вече влезе в сила и е до 25 октомври 2026 година , а причината е нарушаване на Етичния кодекс и интегритет и участие в залози. БФБаскетбол също бе в сътрудничество и комуникация с ФИБА от началото на разследването на случая до получаване на официалното решение.

„Федерацията подкрепя политиката на ФИБА и няма да толерира дейности, противоречащи на принципите на феърплея и честната игра, като ще продължи да предприема действия в борбата с нерегламентираните залози. Във връзка с други продължаващи разследвания, ФИБА и БФБаскетбол напомнят на всички играчи, треньори, съдии и лицензирани от федерацията лица, че все още могат да докладват, ако имат информация за нарушения. Неспазването на това ще доведе до санкции, дори ако не сте замесени в нарушението, което сте пропуснали да докладвате“, съобщават от БФБ.

Източник: БГНЕС, БФБаскетбол