Фиго в България: Отношенията ни със Стоичков са чудесни, въпреки че говори много

Легендарният португалски футболист Луиш Фиго говори пред медиите за предстоящия на 14 юни благотворителен мач, който ще се състои в София. В двубоя на Националния стадион „Васил Левски“ ще играят отбор на звездите на Димитър Бербатов с тим на звездите на Луиш Фиго.

„Такива мачове и събития са много специални, независимо че някои от футболистите, които играят в тези мачове, вече не са активни. Важна е каузата. Хората, които ще присъстват на стадиона, ще допринесат за каузата. За тези, които обичат футбола, това ще бъде един специален ден. Хората ще се насладят на някои от най-големите футболисти от миналото. Парите от тези събития отиват за различни проекти. Опитваме се да създадем повече възможности за младите. Искаме да помагаме на различни хора“, заяви Фиго пред българските медии.

Фиго говори и за Христо Стоичков, който получи покана да играе за отбора на Димитър Бербатов.

„Уважавам Стоичков, въпреки че понякога той говори много пред медиите. Такава е неговата личност. Нашите взаимоотношения са отлични“, категоричен е португалецът.

Той разкри, че в неговия състав ще играят Франческо Толдо, Йенс Леман, Мичел Салгадо, Роберто Карлос, Деко, Максуел и Робер Пирес.

„Кристиано Роналдо също ще бъде поканен, но всичко зависи от неговия график. Не мога да кажа със сигурност дали ще дойде, защото не зависи от моето желание. Ще опитам да го доведа тук, за да участва в този мач. Знаете, че след дългия сезон има нужда от почивка. Ще направим всичко възможно, за да го доведем“, каза още Луиш Фиго.

Той говори и за познанията си за българския футбол.

„Познавам добре Красимир Балъков и Ивайло Йорданов, с които играх в Спортинг (Лисабон). След силното поколение нямате такива големи успехи и не се класите за големи първенства. Това е заради смяната на поколенията“, коментира бившият футболист на Реал (Мадрид).

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top