Филмови нощи във Филипополис – от днес

11722052_1069981719696789_2551026835274254658_o (1)

Лятната кинопанорама, която се провежда със съдействието на Община Пловдив, ще се проведе за 17-та поредна година в града. От 9 до 30 юли в лятно кино „Орфей“ ще бъдат реализирани 42 прожекции, разпределени в следните рубрики: “Премиери”, “Ново българско кино”, “Фестивални хитове”, “Нима не сте гледали” и  “2 филма с 1 билет”.

“Театър и кино в едно” е проектът, който ще открие кинопанорамата тази година на 9ти юли от 19.30 часа.  Първо ще се проведе комедийният театрален спектакъл „Колега“, а веднага след това от 21.15 часа прожекцията на култовия филм „Съдилището“. Общото между двете продукции, е участието в тях на един от най-перспективните и търсени млади актьори в момента – Ованес Торосян. В антракта зрителите ще имат възможност да се срещнат с него и колегата му Петко Венелинов, да задават въпроси и обсъждат любими филми и теми.

Тази година програмата на Филмовите нощи предвижда още специални гости. Сред тях са Дойчин Боянов, покорил Еверест и Кирил Николов-Дизела, които ще представят премиерните заглавия, включени в рубриката “2 филма с 1 билет”.

13 са премиерните заглавия, които ще покаже тазгодишното издание на пловдивската лятна кинопанорама.

Сър Антъни Хопкинс изпълнява главната роля в “Отвличането на Фреди Хайникен” – неразказаната история за едно от най-сензационните отвличания в Европа. Най-богатият холандец-милиардер е отвлечен през 1983 г. за три седмици, след като за него бяха платени около 16 милиона евро.

“Пътят Камино и нетипичните пилигрими” разкрива лечебното въздействие, което може да имат 800-те километра по пътя Сантяго де Компостела.

Премиерният “Стилните нюйоркчанки или мода за напреднали” разказва историята на седем уникални нюйоркчанки, със силно изразена индивидуалност. Те са на възраст между 65 и 95, и всяка от тях има свой подход към естетиката и живота.

Мизерни хотели, изпълнени с интересни обитатели, безброй поети, субстанции, благодарение на които забравяш къде се намираш, места, които трудно ще намериш сам и убийствен саундтрак ви очакват в “Шестата стъпка от пътуването”.

Сред новите заглавия, които ще бъдат показани за първи път на голям екран, е и “Без/смъртен” с носителя на Оскар Бен Кингсли и Райън Рейнолдс, които ще разсъждават върху цената, която можеш да платиш, за да разполагаш с още време за живот.

Френският “Зулу” с Орландо Блум ще заведе зрителите в Кейптаун през 2010, за да покаже разследването на едно убийство и мистериозните обстоятелства край него.

“Испанска афера” ще нагорещи и без това горещите летни страсти с една красива любовна история между младеж от Севиля и момиче от Баския. Разстоянието може да не е проблем, но различията в нравите на отделните райони могат да се окажат трудни за преодоляване.

Джон Кюсак, Робърт Патинсън и Джулиан Мур чертаят “Карта на звездите”. Лъскавият свят на едно типично холивудско семейство е обърнат с главата надолу, когато синът им Бенджи се връща след многогодишна рехабилитация, а дъщерята-пироманка Агата от психиатрия.

В “Марсилия” Алекс, избягалият син на мафиотски бос решава да се върне в безмилостния град, където го влече любовта. Но ще трябва да се пази от полицията и от враговете си.

В “Мариус” с Даниел Отьой една красива любовна история се развива на фона на очарователното старо пристанище на Марсилия. Мариус е мечтател и най-накрая има шанс да отпътува с един от корабите, които наблюдава всеки ден. Точно тогава Фани му разкрива любовта си.

В рубриката “2 филма с 1 билет” зрителите ще могат да гледат „Осем първенци”, в който алпиниста Бърк Канг ще сподели какво е усещането да докоснеш небето. Филмът ще бъде представен от Дойчин Боянов – покорител на Еверест. Другото заглавие е “Няма невъзможни неща” за 80-годишната Тереза, която обикаля по света с една раница на гърба.

Другата двойка филми са “Ком-Емине: Достигни лимита си” със специален гост Кирил Николов-Дизела, който ще разкаже за опита си да постави нов рекорд по маршрута от връх Ком до нос Емин  и “XCO Adventure Cup” – филмът запечатал изданието за 2014г. най-екстремното състезание на България.

Билетите са на цена 5 и 6 лв.
 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top