Фитнес инструктори подариха тренировка на асеновградчани (СНИМКИ)

Асеновградчани се раздвижиха днес с обща спортна тренировка, проведена от инструктори от различни фитнес клубове. Близо 60 души се включиха в първото по рода си подобно събитие в Асеновград.

„Целта на спортния маратон е всеки един от нас да си подари време. То е най-ценното, което притежаваме. Затова акцията е благотворителна. Защото благотворителността е спрямо самите нас“, обясни организаторката на събитието – Юми. По думите й инициативата „Асеновград спортува“ има за цел да насърчи родителите, с личния си пример да покажат на децата си, че спортът допринася не само за отличната фигура на тялото, но и за доброто здравословно състояние.

Откритата двучасова тренировка бе тази сутрин в Спортна зала „Асеновец“, а входът за всички бе свободен. След общата 15-минутна загрявка, последва стречинг в четири зони. Присъстващите можеха да избират между кросфит, тае бо, функционал  и степфит, а след това да се завъртят, като ротацията бе на 15 минути. Накрая маратонът приключи с упражнения за разтягане и с приятното чувство на всички участници, че са успели да заделят малко време за собственото си здраве.

Подобни статии

Top