ФК Асеновец да стане общински искат асеновградски футболисти

357 хиляди лева ще задели в бюджета за тази година за Футболен клуб „Асеновец“ община Асеновград. Това съобщи кметът Емил Караиванов по време на среща представители на футболните клубове в града. Футболистите пък настояха клубът да стане общински.

По време на дискусията беше обсъдено състоянието на футболните клубове и тяхното бъдещо развитие. Обсъдено бе и как да се засили контрола върху пропускателния режим на стадион „Шипка“ в града. Обмислят се също възможностите за реконструкция на спортно-техническата база и стадиона.

На срещата кметът съобщи какви ще са средствата за спорт и по-специално за царя на спорта – футбола, през тази година. По думите му сумата е подобна на тази, която бе заложена в бюджета през миналата година.

– за ФК „Асеновец-2005“ – 357 000 лева – от тях 60 000 лева са отделени за детските отбори на клуба
– за равитието на футболните отбори по села и квартали за същия период ще бъдат предвидени 202 000 лева – от тях 14 000 лева – за детските отбори
– за поддръжка на стадион „Шипка“ в Асеновград – 25 000 лева, а за игрището в асеновградския квартал „Горни Воден“ – 23 000 лева.

16 са регистрираните футболни клубове на територията на община Асеновград в момента. В тази бройка влизат също детските школи и един отбор на ветераните.

Подобни статии

Top