ФК Марица става акционерно дружество

ФК Марица (Пловдив) ще стане акционерно дружество, реши Общото събрание на клуба. По този начин ръководството иска да се последва успешния модел на другите футболни клубове.

Бяха гласувани и промени в състава на УС на клуба. Като членове на УС бяха освободени Георги Попов-Тумби и Иван Кехайов, които нямат възможност да участват дейно в работата на ръководния орган. На тяхно място бяха избрани Александър Алексиев и Петър Вангелов. Други промени в УС не бяха направени и председател на УС ще продължи да бъде Христо Николов, останалите членове на УС също ще продължат своята дейност в клуба.

В отчета си ръководството съобщи за открити 37 хиляди лева липси, за които и в момента се водят дела с бившия президент на клуба Петър Курдов. Установени са и множество задължения за медицински, комунални услуги, такси и глоби към БФС, както и към НАП. Към настоящия момент всички задължения са изчистени и клуба няма такива.

През изминалата година клуба има приходи на обща стойност 254 000 лева. Голяма част от тях са дарение от Христо Николов (82 000 лв.) и Христо Христов (91 000 лв.) и техните фирми.

Общият приход от реклама на клуба е на стойност 58 000 лева, като договори са сключени с близо 10 големи фирми. Разходите за периода на клуба са 220 000 лева, като те са разходвани за заплати, охрана, транспортни услуги, такси към БФС, комунални услуги, екипировка, ремонт на централната трибуна и съблекалнята за гости и други.

Извършени са и ремонти на друга част от съблекалните на стойност 50 000 лева за сметка на Община Пловдив, чиято собственост е стадион “Марица”.

Снимка: ПФК Марица Пловдив 1921

Подобни статии

Top