Флагчетата на „Капана“ разделиха Пловдив на две (СНИМКИ)

Цветните знаменца в „Капана“ разделиха жителите на творческия квартал на два противоположни лагера. От вчера общински служители подеха акция по премахване на флагчетата, тъй като украсата се поставяла само когато има фестивали и други културни прояви.

По-голямата част от творците в „Капана“ са категорично против свалянето на знаменцата, тъй като по думите им те носят настроение и провокират все повече хора, особено чужденци, да посещават квартала. Вече е инициирана и подписка, която да спаси шарената украса.

„Висящи кабели и падащи мазилки може, а цветни знамена не, това е смешно“, коментира младеж от персонала на емблематично за „Капана“ заведение.

Има обаче и граждани, според които флагчетата закриват голяма част от фасадите на сградите и именно поради тази причина трябва да се поставят само по време на фестивали.

Становището на Общината е, че по разноцветните триъгълници се съдържа търговска реклама, която е била разрешена само в рамките на Капана фест. Освен това в администрацията са постъпили няколко жалби, които се отнасят за окачването на украсата по неподходящи за целта съоръжения.

Кой ще победи в „битката“ за знаменцата на „Капана“ предстои да разберем.

Подобни статии

Top