Фобиите на зодиакалните знаци

Фобията е патологичен, ирационален и силен страх към специфичен обект, определена дейност или специално обстоятелство. Знаете ли, че са познати над 1000 вида фобии? Кой е вашият страх според зодията, вижте в следващите редове.

Овен
Овенът е най-активен от всички знаци в зодиака. Родените под този зодиакален знак са амбициозни и винаги се стремят да завършат започнатото докрай. За тях е немислимо да се провалят, може би затова голяма част от Овните страдат от ателофобия – страхът да не правиш нещо правилно или страх че не си достатъчно добър.

Телец
Телецът може би е най-апатичният от всички зодиакални знаци. Той обича комфорта, лукса, но не и промените. Затова голяма част от родените под знака на зодията страдат от метатесиофобия или страх от промяна.

Близнаци
Те са вятърничави, често нерешителни и понякога непостоянни. Когато се налага да вземат някакво решение за родените под знака на зодия Близнаци настъпва истински ужас и объркване. Ето защо може да се каже, че те страдат от десидофобия – страх от взимане на решения. Но не само това. Мисълта, че ще останат сами също ги поставя в графата на тези, които имат еремофобия – страх от самота.

Рак
Ако има нещо, на което Раците държат много, това е уютът на дома и семейството. Тъй като за тях „Моят дом е моята крепост“ важи с пълна сила, те са склонни да изпитват агорафобия – страх от открити пространства, които са в по-оживени обществени места, или страх от напускане на безопасно място.

Лъв
Лъвът обича да е центъра на вниманието, заобиколен от ярки светлини, да получава похвали. В повечето случаи родените под този зодиакален знак се реализират успешно в живота. Но силата, която ги води напред се нарича атикифобия – страх от провал.

Дева
Объркаността е истински кошмар за иначе чистите и подредени Деви. Родените под този зодиакален знак обичат да въвеждат ред не само в дома, но и в кариерата, социалния си живот. Ето защо, ако страдат от някаква фобия то тя би била атаксофобия – страх от бъркотии и безредие.

Везни
Везните държат много на партньорства и на това да са винаги в компанията на приятели, любим човек. Ето защо те страдат от изолофобия – страхът от самотата и изолацията.

Скорпион
Емоционалните Скорпиони са един от най-тъмните, но чувствителни знаци, податливи на висока тревожност, мании. Представителите на тази зодия страдат най-често от катагелофобия – страх да бъдеш осмиван.

Стрелец
Зодиакалният знак, който рядко подлежи на контрол, защото държи много на свободата си. Стрелците не обичат да следват правила, а в младежките си години рядко поемат отговорности. Ето защо фобията, която може да бъде свързана с техния знак е хипенгиофобия – страх от отговорност.

Козирог
Родените под знака на Козирог са дисциплинирани и интроспективни. Обичат комфорта и сигурността в дома и офиса и не харесват промените. Фобиите от които най-често страдат са агорафобия – страх от напускане на сигурно място, страх от открити пространства,както и коулрофобия – страх от клоуни.

Водолей
Родените под знака на Водолей страдат от различни страхове. Най-често те са свързани със страх от провал в работата, но и страх от сключване на брак или казано накратко страдат от ергофобия и гамофобия.

Риби
Рибите са най-големите мечтатели в зодиака. Въпреки че често постигат успехи в живота, те изпитват истински ужас, когато трябва да говорят пред публика или страдат от глософобия.

Снимка: az-jenata.bg

Подобни статии

Top