Фолклор, хип-хоп и съвременна мода на една сцена под тепетата (СНИМКИ)

???????????????????????????????

Официална бяла рокля с червени автентични шевици и модерна мъжка риза с фолклорни орнаменти бяха само малка част от облеклата, които пловдивската публика първа имаше щастието официално да види в рамките на ревю-спектакъла „Влияние на българското народно творчество в съвременната мода“.

За няколко часа дворът на Драматичния театър в Пловдив се превърна в открита сцена, на която младите показаха и доказаха, че са готови да пазят българските традиции.

Дизайнерката Изабел Попова пожъна голям успех с първото си самостоятелно ревю и вдигна толкова високо летвата, че повечето присъстващи споделиха надежда скоро да видят нейни тоалети на световните модни подиуми.

25-годишната пловдивчанка успя със завидна лекота да преплете новото и нестандартното с автентичното и традиционно българското. Облеклата, които представи, носеха духа на народа и същевременно стояха изключително модерно върху 16-годишните манекени.

В дизайна на дрехите Изабел е приложила знанията си за древни занаяти като златарство, килимарство, тъкане и везане.

Орнаментите и основните цветове от автентичната народна носия – бяло, червено, синьо и черно, влизат в колаборация с последните тенденции в модния бранш и това прави готовия костюм особено подходящ, ако искате да впечатлите чужденци, които знаят малко за България.

За цялостната атмосфера по време на дефилето се погрижиха  Стефан Колев – Skill и Иван Марковски, които смесиха класическо Hip Hop звучене и български автентичен фолклор. Двамата сътвориха истинско шоу под звездите и допринесоха дрехите на Изабел да изпъкнат и въздействат още по-силно.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top