Фолк певица: Насърчавах полицаите да ми сложат белезници

Фолклорната певица Емилия Пашкулева от Пловдив ще съди полицаите, които я арестуваха в Сандански заради употреба на алкохол и агресивно поведение. Това съобщи самата тя пред БТВ тази сутрин. „Ще съдя полицаите, нарушиха ми правата, не ги зачетоха, никакъв адвокат не ми предложиха“, категорична е Пашкулева.

Певица от „Пирин фолк“ налетя на полицаи

Тя разказа за инцидента, при който бе арестувана за 24 часа преди няколко дни. „Бях спряна за проверка, съпровождана от майка ми и дъщеря ми, имаше четирима служители на МВР от Сандански, на едно доста голямо оживено кръстовище срещу местен хотел. Бях в автомобила, знам, че не трябва да излизам оттам и си стоях вътре. Обаче наблюдавам какво се случва отвън – майка ми беше слязла. Двама започнаха да я бутат и аз слязох от автомобила. Започнаха и срещу мен да се държат грубо, казаха ми: „Нямате право да напускате автомобила!“ и аз се афектирах, възмутих се, започнах да им казвам колко нехуманно се държат към гражданите, че не трябва да е този начина, по който да си вършат работата“, обясни певицата, която преди това била на фестивала „Пирин фолк“.

Тя беше категорична, че не е отказвала да бъде тествана с дрегер, защото никой не я е молил и не й бил посочил дрегер. „Единият полицай – г-н Парпулев, стана много смешен в моите очи и дори в патрулката после му ръкоплясках“, поясни Пашкулева.  По думите й „явно те знаят как да подредят нещата, за да излязат уж прави и си въобразяват… Къде са моите права, които са абсолютно нарушени и незачетени“, възмути се фолкдивата.

Пашкулева призна: „Честно да ви кажа аз се връщах от коктейл, чаша и половина до максимум две бяло вино. Нормално е, на коктейл бяхме, но това не беше причината за моя арест, за слагането ми на белезници. Буквално единият от служителите ми каза: „Ако продължаваш да викаш, ще ти сложа белезници“. И аз когато чух това нещо, то ми прозвуча като заплаха. И аз му казах: „Ти заплашваш ли ме?“ „Добре, слагаме“. Дори аз го провокирах да ми ги сложи и го насърчавах да ми сложи белезници“. 

Според певицата държането на униформените е безобразие спрямо нея и нарушава правата й.

„Четирима мъже бяха около мен, изобщо не съм имала намерение да се държа грубо. Просто се възмущавах, че това е нехуманно, че не трябва така да се постъпва с гражданите. Разбирам, те чувстват силата си и надвишават правомощията си, злоупотребяват по-скоро“, коментира Пашкулева.

Тя призна, че е отказала да им съдейства, но беше категорична: „Аз, за да се кача на автомобила и да карам дъщеря си и майка си, много добре знам какво правя.“

Пашкулева подчерта, че не е предлагала подкуп на полицаите и допълни, че всеки би казал подобно нещо в тяхна защита.

Подобни статии

Top