Фолк формацията FOLK FIVE+ представя новия си албум в Пловдив

Набиращата голяма популярност формация FOLK FIVE+ ще представи в Пловдив парчетата от новия си албум. Концертът е днес от 19.30 часа в зрителната зала на АМТИИ.

Съставът се събира за първи път през 2013 г. Ръководителят Владимир Владимиров и негови колеги и съмишленици са провокирани от идеята да обединят стилистиката на  българския инструментален и вокален фолклор със звученето на джаза и поп-музиката.

Формацията е в състав: Владимир Владимиров-тамбура, Васил Василев-кавал, Владо Петков-пиано, Десислава Петкова-контрабас, Кристиян Желев-ударни и певицата Деница Василева. Както личи и по името, замисълът на състава е да бъде отворен за различни музикални проекти, с които да се разширява ареалът на музикалните търсения. Всички музиканти от FOLK FIVE+ са завършили Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и представят музиката си от нивото на своите високи професионални умения. Концертите им преминават при голям интерес, а специалистите и меломаните са единодушни, че на БГ-сцената се е появил състав с оригинална модерна джаз и поп интерпретация на фолклора.

Албумът на групата, който ще бъде представен на концерта, предстои да излезе в съвсем скоро време.

Концертът е в рамките на провеждащия се в АМТИИ Международен фолклорен семинар, в който повече от 120 любители на фолклора от 4 континента изучават инструменти, танц и пеене при водещи специалисти.

Входът е свободен.

Подобни статии

Top