Фондация „За нашите деца“ с детски празник на Гребната

Гребната база в Пловдив

Детски празник под надслов „Нарисувай детство!“ организира Фондация „За нашите деца“ на 30 юли от 19:00 ч. Акцията ще се проведе на алеята зад трибуните на Гребната база. Тя е част от кампанията на фондацията „Приемните родители даряват любов, дарете и вие” за набиране на нови приемни родители за деца от 0 до 3 години.

Фондация „За Нашите Деца” кани пловдивчани да се присъединят към празника, за да се включат заедно за едно цветно и топло бъдеще за най-уязвимите деца. Те все още не знаят що е то родителска грижа и обич и чакат своето семейство, напомнят от екипа на неправителствената организация.

 Участниците в събитието ще рисуват с тебешири всичко, от което децата имат нужда, за да растат щастливо – сигурно семейство, уют, обич, игри, приятели, мечти. Те могат да изпишат своето пожелание за щастливо детство към българските деца. В края на партито ще бъдат обединени всички хубави пожелания с надеждата да се сбъднат.

На събитието по приемна грижа в Пловдив ще присъстват общественици, представители на бизнеса и изкуството, изявени личности от града, които също подкрепят каузите на фондация „За Нашите Деца“. Ще участва и изпълнителният директор на фондация „За Нашите Деца” Иванка Шалапатова.

От 1992-ра година фондация „За Нашите Деца” работи за това българските деца да не прекарват първите години от живота си в изолацията на домовете. През 1997-ма година неправителствената организация въвежда приемната грижа у нас като алтернатива на живота в институция, за да могат повече деца у нас да живеят сигурни и обичани в най-естествената среда за тях – семейната. Първото приемно семейство е именно от Пловдив.

Две от основните каузи на фондацията са предотвратяване изоставянето на бебета и осигуряване на родители за деца в нужда.

Подобни статии

Top