Фондация „Пловдив – спортна столица на България“ с отличия за млади таланти

За първи път тази година ще бъдат връчени наградите на новоучредената фондация „Пловдив – спортна столица на България“. Те са в две категории – едната е за най-добър млад състезател на Пловдив за 2015 г. в индивидуалните дисциплини, а втората – в отборните спортове. Ще бъде връчен и специален приз за спортен дух и феърплей.

Инициативата на фондацията се реализира съвместно с община Пловдив, а медийни партньори са в. „Марица“ и DCTV. Призьорите ще бъдат определени с електронно гласуване в сайтовете marica.bg и dctv.bg, с талони във вестник „Марица“ и фейсбук страниците на вестник „Марица“ и DCTV.

Гласуването започва от 24 ноември и ще продължи до 12 декември 2015 г. Номинации и гласове се приемат за състезатели, родени след  1 януари 1994 година.

Отличените млади таланти на Пловдив ще бъдат обявени на специалната церемония „Спортист на годината“, която се организира от община Пловдив и Сдружението на спортните клубове в навечерието на Коледа. Те ще бъдат представени на живо и в студиото на DCTV.

Фондация „Пловдив – спортна столица на България“е учредена по инициатива на мениджъра на болница „Пловдив“ доц. Георги Йорданов, който бе избран за председател по предложение на Христо Бонев-Зума, член на УС. Тя си поставя за основна цел да върне мястото на града като ключов център за развитието на масовия и професионален спорт в България. Затова една от нейните основни задачи е да подпомага млади пловдивски спортни таланти и да популяризира техните постижения.

През 2016 г. ръководството на фондацията ще иницира серия от дебати за необходимостта от изработване на нов Закон за спорта, в който ясно да бъдат разписани правилата за финансиране на спортните клубове и тяхната дейност.

Подобни статии

Top