Фондация „Пловдив 2019“ активира проекта „Тютюневият град“

С обществено обсъждане започва развитието на проекта „Тютюневият град“ на Фондация Пловдив 2019. Събитието ще се състои тази вечер от 17:30 до 19:30 ч. в голямата конферентна зала на Дом на Културата „Борис Христов“. Целта на срещата е да се съберат идеи, срещнат мнения, позиции и спомени.

Проектът Тютюневият град е част от клъстера „Градски Мечти“ на ОФ Пловдив 2019.

Темата на обсъждането засяга прочуване на общественото мнение за потенциала на сгради с културно и историческо наследство, както и паралела между Тютюневия град и вече успешно реализирания проект „Капана- квартал на творческите индустрии“.

Общественият дебат, организиран съвместно с Община Пловдив, е стъпка в развитието на проекта „Тютюневият град“. Следващата ключова дата ще бъде 19 октомври 2015 г., когато представители на Фондация Пловдив 2019 и Община Пловдив ще се срещнат със собствениците на имоти в района и с всички заинтересовани страни.

За Проекта „Тютюневият град“:

Проектът „Тютюневият град“, съсредоточен именно в зоната на Тютюневите складове около ул. „Иван Вазов“, е част от програмата, с която Пловдив спечели престижната европейска титла. „Тютюневият град“, както и „Капана – квартал на творческите индустрии“ са включени в клъстера „Градски мечти“ (програмна платформа „Трансформиране“), чиято цел е чрез средствата на културата и обществен дебат да оживи и обнови проблемни пространства, сгради и квартали в града. Първа стъпка в реализацията на проекта, така както е планирано в програмата на Европейската столица на културата, е именно поощряването на гражданската инициатива.

Тютюневите складове са неотменна част от пловдивската идентичност, емблема с огромна емоционална и културна стойност за жителите на града.

Подобни статии

Top