Фонтаните в Пловдив ще „пеят“ три дни в седмицата

С грандиозно шоу, фойерверки и много музика ще бъдат открити тази вечер напълно обновените Пеещи фонтани в Цар-Симеоновата градина в Пловдив. С тържеството започва и серията от инициативи, с които градът ще отбележи официалното обявяване на града за културна столица на Европа през 2019 г.

Очаква се лентата на водната атракция да бъде прерязана лично от премиера Боийко Борисов, който след това ще отправи и своите поздрави към пловдивчани. Освен него, на събитието ще присъства и министър Лиляна Павлова.

В 20 часа в градския парк е предвиден спектакъл на открито на Пловдивската опера, след което ще бъдат пуснати и фонтаните. В 21 часа започва и същинската част, когато фонтаните ще запеят.  Първият сет ще продължи точно 22 минути, като в антракта между двете части ще има празнична 4-минутна заря. Вторият сет продължава точно 21 минути.

Повторение на програмата ще има и утре от 21.30, а от другата седмица водната атракция ще събира публика всеки четвъртък, петък и събота. „Основната стратегия е да поддържаме интереса, не може всеки да идва и по всяко време да наблюдава фонтаните“, аргументира се градоначалникът.

Припомняме, че с откриването на атракцията ще приключи и последният етап от реконструкцията на Цар Симеоновата градина по проект на ОП „Достъпна и зелена околна среда”  на стойност 7,8 млн. лв.

Пълна програма на тържествата в Пловдив вижте ТУК!

Подобни статии

Top