Фортисимо Фест – тази година само в Пловдив (ВИДЕО)

Фортисимо Фест се завръща с грандиозен спектакъл на Античния театър в Пловдив. Спектакълът „Love story“ е под диригентството на Максим Ешкенази и с участието на виртуозния френски китарист Емануел Росфелдер, актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, както и световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова – Печенката.

Тази вечер в 20:30 часа Античният театър ще се превърне в място, на което магията на класиката ще се слее с енергията на театъра. Представлението се опитва да даде отговор на въпроса как е по-добре да се разкаже за една любов – с думи или с музика?

Ще работим със звездите Ана Папдопулу и Юлиян Вергов, текстовете са на Шекспир. Сценарист е писателят Александър Чобанов, въобще екипът ни е много добър, разказа диригентът Максим Ешкенази.

В програмата е включено най-разтърсващото произведение на Чайковски – увертюрата-фантазия „Ромео и Жулиета“, както и жизнерадостните танци от „Уестсайдска история“ на Ленард Бърнстейн. Бродуейската любов преминава във филмовата драма „Ново кино Парадизо“, нарисувана с музиката на Енио Мориконе. „Танго“ от Астор Пиацола, “Астурия” от Исак Албенис и още много незабравими теми ще заплитат и разнищват любовните истории.

Максим Ешкенази допълни, че неслучайно Пловдив е избран да бъде мястото на единствения концерт за Фортисимо Фест през тази година. Според него най-доброто от фестивала през годините се е случвало именно в града под тепетата – заради магията на Античния театър или заради отзивчивата публика. Или може би заради двете.

Всички ученици от НУМТИ „Добрин Петков“ и студенти от АМТИИ – Пловдив са поканени да посетят събитието напълно безплатно. Фортисимо Фест е инициатива на фондация „Америка за България“ и се реализира в партньорство със Софийска филхармония.

Подобни статии

Top