Фотографии, които лекуват депресия (СНИМКИ)

Заглавието може да ви се стори спекулативно, но е самата истина. Ето какво разказва самият фотограф Уилям Патино за галерията си в boredpanda:

„През 2012 г. бях на 25, женен за жената на мечтите ми, имах работа и къща. Но имаше една празнота дълбоко вътре, която изведнъж надигна глава и се озовах в лекарския кабинет с диагноза депресия. Животът беше загубил цвета и светлината си. Нищо вече не ме привличаше.

Предстоеше ни пътуване до Европа и въпреки че бяхме на косъм да го отменим заради здравето ми, аз успях да се събера достатъчно, за да изляза от къщи. Както всички ваканции, имахме камера с нас. Скоро открих, че наистина ми харесва да композирам кадрите и да се опитвам да бъда креативен със снимките. Гледах на нещата малко по-различно.

След като се прибрах у дома, почти случайно изтеглих Instagram и фотографията отново влезе в ума ми. Извадих фотоапарата обратно от шкафа и започнах да правя снимки на кучето ми и обикновените неща около къщата. Един ден стигнах до плажа и гледах изгрева. Оттогава животът ми не е същият.

Бих излъгал, ако кажа, че депресията ми изчезна за една нощ, но през следващите няколко месеца, колкото повече снимах, толкова повече виждах любовта и красотата в света.“

Фотограф: William Patino
DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top