Франция отмени всички спортни събития, немските национали спали на стадиона

Националният отбор на Германия по футбол е прекарал нощта на петък срещу събота на стадион „Стад дьо Франс“ вместо да се върне в своя парижки хотел след серията от терористични атентати в Париж.

„Ние решихме да избегнем всякакви рискове, решихме да не пътуваме в Париж и да останем в съблекалните“, каза на летището във Франкфурт спортният директор на германския национален отбор и бивш национал Оливер Бирхоф.

„Играчите бяха шокирани и много разтревожени, продължи Оливер Бирхоф. Информациите за ситуацията не бяха много ясни“.

Футболистите ще останат в събота при своите семейства, за да си починат, съобщи още Бирхоф на летището във Франкфурт при завръщането на отбора от Париж.

Стана ясно още, че сестрата на френския футболен национал Антоан Гризман е била в публиката на концерта на американската рок група „Игълс ъф Дет Метъл“ в парижката зала „Батаклан“, в която снощи нахлуха въоръжени мъже, откриха огън и избиха най-малко 82 души.

„За радост сестра ми е успяла да се измъкне невредима от „Батаклан“. Мисля за жертвите на атаките. Моля се за пострадалите и техните семейства“, написа 24-годишният нападател на испанския Атлетико Мадрид в „Туитър“.

Гризман започна като титуляр в срещата, спечелена с 2:0 от домакините. Той беше заменен в 80-ата минута от Хатем Бен Арфа.

Снимка: telegraph.co.uk

Подобни статии

Top