Франция победи Румъния с 2:1, вижте и откриването на Евро 2016 (ВИДЕО)

С гениално изпълнение от над 30 метра на Дмитри Пайе в 89-ата минута Франция победи Румъния с 2:1 в мача на откриването на 15-ото Европейско първенство по футбол.

Оливие Жиру в 58-ата минута даде преднина в резултата за домакините с гол №50 за Франция на финали на европейски първенства. В 65-ата минута Богдан Станку от дузпа възстанови равенството. Освен че донесе успеха на Франция в самия край на двубоя, Пайе бе най-добрият на терена и бе определен за играч на двубоя.

Преди това на „Стад дьо Франс“ пред близо 80 000 зрители се проведе церемонията по откриването на 15-ото Европейско първенство по футбол. На терена се появиха 150 фигури, илюстриращи различни моменти от историята на френската нация.

В мащабен спектакъл, продължил 15-ина минути, домакините представиха всички културни, исторически и архитектурни символи на Франция, след което се появи и Давид Гета, който изпълнява официалният химн на шампионата. Към него, за изпълнението на самия химн, се присъедини и шведската изпълнителка Зара Ларшон. След това в шоуто се включи и ескадрила на френските военовъздушни сили.

Снимка: metro.co.uk

Подобни статии

Top