Фрапиращи нередности с абонати на ЕВН „Топлофикация“

Фрапиращи нередности с EVN Топлофикация в Пловдив

За два фрапиращи случая на потърпевши от ЕВН „Топлофикация“ сигнализираха пред телевизия  DCTV от гражданска организация ДНЕС. Това са само част от многото нередности, свързани с частния монополист, коментира в сутрешното студио регионалният координатор на движението Малина Несторова.

Тя настоява за пълна ревизия на дружеството с участието на външни експерти и активни действия от страна на прокуратурата. Първият случай е с Марийка Илева от кв. „Кършияка“. Въпреки че коректно си е изплатила задълженията към „Топлофикация“ на стойност 298 лв., срещу нея е заведено изпълнително дело. В момента жената е принудена да поеме допълнителни разходи от таксите по делото и адвокатски хонорар.

Малина Несторова обясни, че съдебният изпълнител е установил как в апартамента няма отоплителни уреди, но въпреки това е заявил, че законът позволява да се даде ход на процедурата. От ДНЕС са кетегорични, че ще обжалват. В предаването „Утро с DCTV“ Красимир Димов от ЖР „Тракия“ предостави няколко документа от съдебните дела, заведени от ЕВН „Топлофикация“ срещу него, в които могат да се открият редица грешки и абсурди.

В един от случаите от мъжа се изисква да изплати сумата за консумирана топлоенергия за периода 1 май 2009 – 30 април 2009 г. В друг случай става дума за констативен протокол, който съдържа противоречиви данни. От гражданско движение ДНЕС още през март тази година са поставили въпроси в писмен вид на ЕВН „Топлофикация“, задавани най-често от потърпевши клиенти и свързани с работата на топломерите, абонатните станции, подаването на топлинна енергия и др. Отговори и до ден днешен няма.

Подобни статии

Top