Френски склуптор с дебютна изложба в Пловдив

Френски склуптор с дебютна изложба в Пловдив

Гийом Давид е роден в Париж, където завършва арт училище за изработка на мебели. Продължава обучението си в Белгия. Там изучава история на изкуството, както и тънкостите на обработката на дървото. Връща се в Париж и започва да изработва еко къщи заедно с японски архитекти, после открива собствена фирма за мебели. В един момент захвърля всичко и се впуска в пътешествие из Европа. Пловдив е градът, който спира тази авантюра.

По думите му, той мисли да остане 3 дни, но хората, които среща, го карат да остане седмица, после един месец, година … и така вече 2 години и половина. Пловдив му връща желанието да твори. Предизвикателство за Гийом Давид е да работи с различни материали, не само с дърво.

Металът е последното му изкушение. Посяга към него, когато решава да преустрои ателието си. Нарязва металните листове, с които са предпазени колоните и започва да експериментира с шлайфа. Резултатът е първата му изложба в живота. Метални картини и пластики, направени с вдъхновение и замах. Избира клуб „Мароко” заради атмосферата в него и прекрасните хора, които го посещават. Изложбата се казва „Светлина и контрасти” .

Откриването е днес от 19 часа в „Club Morocco“ в Стария град. Творбите на Гийом Давид могат да бъде видени и в Нощта на музеите и галериите на 12 и 13 септември отново там. Изложбата ще продължи до 30 септември.

 

Подобни статии

Top