Футболистите на Ботев зарадваха деца от дом „Княгиня Мария Луиза“

Ивелин Попов, Лъчезар Балтанов, Антоан Конте и тим менижърът на тима Филип Филипов играха и мач по случай 100-годишния юбилей на пансиона

Футболисти на Ботев (Пловдив) посетиха дом за деца, лишени от родителски грижи „Княгиня Мария Луиза“ в Пловдив. По случай 100-годишния юбилей на пансиона Ивелин Попов, Лъчезар Балтанов, Антоан Конте и тим менижърът на тима Филип Филипов посетиха малчуганите и ги зарадваха с редица подаръци. 

Присъствието на играчите на Ботев предизвика истинска еуфория сред всички деца, които засипаха с въпроси Ивелин Попов, Антоан Конте и Лъчезар Балтанов. След снимки и автографи, тримата футболисти често отговаряха на питания във връзка с предстоящия полуфинал-реванш за Купата на България срещу ЦСКА в сряда на стадион „Христо Ботев“.

Попов, Балтанов и Конте се включиха и в демонстративен мач с децата от дом „Княгиня Мария Луиза“ на специалното игрище в пансиона. Оспорваната битка на терена предложи много сърцата игра и вълнуващи моменти, а победителят беше обявен след златен гол. 

Това е поредната социална инициатива, в която Ботев (Пловдив) се включва. Напомняме, че изминалия мач срещу Славия, както и предстоящите две домакинства – срещу ЦСКА и срещу ЦСКА 1948 – ще преминат под знака на благотворителната кампания за Георги Маринов, в която клубът се включи заедно с фондация „Нощ на ангелите“.