Футболисти получиха амнезия за черното тото

Петима футболисти се отрекоха от показанията си за черно тото и защитиха бившите треньори на ФК Любимец Красимир Мечев и Анатоли Тонов. Двамата са обвинени от спецпрокуратурата, че са уреждали мачове на тима през сезон 2013-2014 година, когато той бе в елита, съобщава „24 часа“.

“Биха ни, защото бяха по-добри”, обясни поредицата от загуби на отбора в петък в спецсъда футболистът Емил Грозев, играл тогава в Любимец. Така той се изметна от думите си по време на разследването, че Тонов давал знаци на футболистите по време на мач. Пред полицаите дори разказал, че партньорът му в центъра на защитата Георги Радев го нахокал по време на мач с Черно море. Причината – спрял голова атака.

Футболистът Траян Траянов пък разказа, че докато играл за Чавдар (Бяла Слатина) в периода 2006 – 2009 година, получил анонимно обаждане. Гласът от другата страна на телефона се интересувал дали той и съотборниците му биха загубили умишлено няколко мача. Траянов разказал за обаждането на Тонов, който тогава водел тима. Двамата се разбрали случката да си остане между тях, за да не се всява напрежение сред играчите.

“Никога не съм използвал думата манипулация”, каза Траянов и се отрече от старите си показания. Докато играл за Черноморец през сезон 2013-2014 година, отборът му бил Любимец и в двата мача – 5:0 и 4:0. Пред разследващите футболистът казал, че се съмнява в манипулация и външна намеса, тъй като до края на първото полувреме на единия мач резултатът бил 0:0.

Футболистите Кирил Котев, Иво Иванов и Александър Тунчев също обясниха, че отборите им са победили Любимец с “чисто футболни качества”. Капитанът на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров не бе на разпитите, както и Асен Георгиев, Йордан Тодоров, Георги Вълчев и Здравко Лазаров – Електричката. Последният е дал болничен, за да извини отсъствието си. Данчо Тодоров – Тъча е в германските долни дивизии, а Георгиев бе на лагер с Берое преди плейофа реванш с Ботев (Пловдив).

Снимка: 7dnifutbol.bg

Подобни статии

Top