Хакери пак атакуваха данъкоплатците от името на НАП

Отново хакерска атака срещу имейлите на данъкоплатците. В малките часове на 14 ноември, отново бе разпространено електронно писмо от името на НАП, съдържащо архивиран файл. Имейлът, от който е изпратено съобщението е bmassey@myliere.com.

Текстът на писмото гласи:

Агенция по вписванията уведомява, че съгласно новият Закон за счетоводството се променят крайните срокове за подаването на годишните финансови отчети.
След изтичане на крайния срок, Агенция по вписванията ще предостави на Национална агенция за приходите списък на търговците и фирмите, неподали годишни финансови отчети в срок. Неподалите в срок ще бъдат санкционирани от НАП или АДФИ, като предвидените санкции са в размер от 300 до 2000 лв.

За повече подробности, моля, отворете прикачения файл.

През последните два месеца на няколко пъти хакери атакуваха имейлите на гражданите с подобни електронни съобщения, съдържащи освен текст, също архивирани zip-файлове. Обикновено те съдържат злонамерен софтуер.

В последните два случая от НАП предупредиха, че става дума за масирана злонамерена атака и призоваха хората да внимават и да не отварят въпросните файлове.

Подобни статии

Top