Хакери хакнаха умен вибратор с камера и пуснаха чрез него стрийм

Хакери хакнаха умен вибратор с камера и пуснаха чрез него стрийм

Експерти провериха умния вибратор Svakom Siime Eye с вградена камера, който може да бъде използван за предаване на живо от недрата на човешкото тяло, изпращайки видеото на телефон, таблет или компютър чрез Wi-Fi, пише Motherboard, цитиран от life.ru. Специалистите установили, че за да хакнат устройството не е необходимо да си кой знае какъв хакер.

Работата е в това, че устройствата на компанията поначало работят чрез една и съща точка за достъп. За да бъдат идентифицирани в мрежата всички вибратори от една партида получават един и същи никнейм, което няма как да бъде променено: Siime Eye. Стандартната парола за вибратора също не се отличава с надеждност: разработчиците използвали комбинация от еднакви цифри – 88888888. Затова, ако някой злосторник реши да се включи към Wi-Fi-мрежата, в която върви предаване на живо, той може без особен труд да открие секретния код и да прихване интимния стрийм. Освен това по-умелите хакери могат да получат достъп до снимките и видеозаписите, направени от собствениците на дилдото по-рано.

Експертите установили още, че хакерите имат възможност да хакнат устройството дори отдалеч, извън локалната мрежа. Получавайки достъп до рутера, те могат не само да се включат към вибратора, но и да променят операционната му система и дори да я заразят с вирус.

Специалистите заявили, че нееднократно са информирали компанията Svakom за откритите проблеми, но не са получили от разработчиците на умните вибратори никакъв отговор. Затова те съветват собствениците, купили опасните устройства, да се отърват от тях възможно по-бързо.

Подобни статии

Top