Хамза осъди Ботев за 40 хиляди евро, пловдивчани ще обжалват

Тунизийският нападател Юнес Хамза е осъдил Ботев (Пловдив) за 40 хиляди евро плюс лихвите в Арбитражния спортен съд в Лозана. Новината съобщи вестник „24 часа“, като сумата може и да нарастне, защото в договора на футболиста имало и клауза за 10 процента при негов бъдещ трансфер, а той бе продаден на Лудогорец, като в касата на Коматево са влезли 400 хиляди евро.

След това Хамза е подписал ново споразумение, че се отказва от вякакви претенции, но то не е уважено от ФИФА, защото явно е било подписано за да се избегне плащането. Тунизиецът така и не успя да се наложи в Разград и после бе даден под наем на румънския Конкордия.

Административният директор на Ботев (Пловдив) Иван Йотков пътвърди новината и обясни как се е снигнало до това положение.

„Има такъв казус. На Хамза не е платено  през август 2014-а година, когато е продаден на Лудгоорец и сегашното ръководство наследи този дълг. Адвокатът, който сме наели, след като Хамза пусна делото срещу нас е изискал мотивите за решението. Нашият правен отдел ще ги разгледа и ще решим, дали ще се възползваме от правото си да обжалваме. Срокът за това е 3 седмици“, заяви пред Plovdivderby.com Иван Йотков.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top