Хаос в Палата 6 на Панаира, от ОИК отричат

Бавна обработка на протоколи и изборни книжа, уморени представители на секционни комисии и хаос. Това е равносметката от изминалата нощ и времето до обяд в палата 6 на Международния панаир в Пловдив, където се помещава Общинската избирателна комисия.

Членовете на секционни комисии бяха изключително недоволни от начина, по който е преминал изборния ден.

Пълна беше палата 6 на пловдивския панаир около 6 часа тази сутрин, видя DCNEWS. Спящи по столовете хора, завити с хартия или вестници, струпани на купчини чували и изборни книжа – така изглеждаше залата рано сутринта. Подобна бе картината и около 9 часа.

Проблеми при извозването на комисиите и изборните книжа, изключително бавна обработка на протоколи, отбелязаха председатели и членове на секционни комисии.

Тези коли автобусните, с които пристигнахме трябва да бъдат съпроводени от патрулки на полицията. За съжаление тази патрулка я чакахме в рейса повече от час, оплака се Йосиф Йосифов – председател на секция от район „Западен“.

Бавно и мудно върви работата тук, обезверена беше друга председателка на секционна комисия. Тя бе дошла в 3:30 ч. сутринта и не очакваше д си тръгне по-рано от следобед.

От вчера сутринта сме на линия и сигурно тук ще бъдем до утре. Как си мислите, че ще мине? Къде живеем ние, извънземни ли сме в тая държава. Такова чудо… купили принтери – те не работят, оплака се трети член на комисия.

Янка Зекова е зам.-председател на комисия. Тя се оплака от условията в Палата 6.

От вчера сутринта о 6 без 15 сме в комисия, цялия ден сме били на работа, цяла нощ тук. Става страхотно течение, няма кой да спре студения въздух, вратите отворени в две посоки да духа вятъра и тук народът или лежи на масите – 33 секунда

Забавяне се е получило и след решението на ЦИК от вчера следобед, на всички копия на протоколи да има мокър печат. Оказа се също, че част от членовете на комисиите са отишли на работа и са оставили по един представител да предава изборните книжа.

До този момент такъв факт не е констатиран и аз съм убедена, че няма да бъде констатиран, защото ОИК проведе много добро обучение на членовете на СИК и колегите в момента са тук. На тях законът им дава възможност да имат почивен ден, посочи Гергана Костадинова – говорител на ОИК – Пловдив

Условията за членовете на комисии са много добри, категорична беше тя.

Подобни статии

Top