Хванаха зрелостник с GSM в Пловдив

Яворов на матурата по БЕЛ

Един зрелостник бе заловен с мобилен телефон днес в Пловдив и заради това е анулирана матурата му, съобщи за DCNEWS Соня Мелоян от РИО Пловдив. Тя ръководи организацията на матурите тази година в областта, тъй като шефката на инспектората Иванка Киркова е в отпуск.

Заловеният ученик е бил в СОУ „Братя Миладинови“ в „Кючук Париж“. „Не мога да кажа, че е преписвал, но в него е имало джиесем, въпреки че зрелостниците е трябвало да предадат мобилните си телефони на квесторите“, посочи Мелоян.

4356 зрелостници писаха по „Гераците“ на Елин Пелин в областта. Изпитът е минал нормално, макар да имало напрежение, покрай старанието всичко да мине добре, съобщиха от РИО. 4810  бяха допуснати до изпит, други 314 – не. 454 от допуснатите дванайсетокласници не са се явили на матурата днес.

На втория задължителен зрелостен изпит в петък ще се явяват 4893 кандидати. Най-много са желаещите за биология – 1525, следвани от английски – 1176 и география – 981. Най-малко са учениците по химия – 20.

Общо 4947 седмокласници се явиха на националното външно оценяване по БЕЛ днес, съобщи още Мелоян. От тях по втори модул са писали 3688. Изпитът за 7 клас е завършил в 14 часа, уточни тя.

Соня Мелоян допълни, че днес не е имало проблем с квесторите, въпреки многото молби за замени довчера.

Припомняме, че изпитните центрове за провеждане на зрелостните изпити са професионалните гимназии. Само в три училища от областта има едновременно и матури, и външно оценяване – ОМГ, СОУ „Братя Миладинови“ и СОУ „Васил Левски“ – Карлово, тъй като имат по две сгради.

Подобни статии

Top