Хванаха рецидивист, заплашил с бомба заведение в „Тракия“

Стар познайник на полицията бе задържан след пореден сигнал за бомба. Този път 47-годишният Петър И. малко след полунощ подал сигнал на тел. 112, че в ресторант в ж.к. „Тракия“ има поставено взривно устройство.

В неделя, малко след полунощ, Петър се появил пред ресторанта много пиян и поискал да влезе. Охраната, която го познавала и знаела за пиянските му изцепки и скандалджийския му характер, отказала да го пусне вътре. Последвал скандал, в който Петър заплашил гардовете: ”Ще видите какво ще се случи сега”, се развикал той и пред охраната се обадил на 112 да съобщи, че във въпросното заведение е поставена бомба и хората вътре трябва да се евакуират иначе ще станат на парчета. В това време гардовете звъннали на ченгетата от Пето РУП, които скорострелно пристигнали и закопчали пияния рецидивист.

Заведението незабавно било проверено щателно, но сигналът не се потвърдил. Полицаите вкарали в ареста за 24 часа Петър, който бил автор на множество кокошкарски грабежи и кражби.

Случаят е докладван на дежурен прокурор от РП – Пловдив. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 326 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

 

 

Подобни статии

Top