Хепънинг в Пловдив за Световния ден на водата – 22 март

obstina_sgrada

Заместник-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров ще открие днес в Пловдив хепънинг по повод Световния ден на водата – 22 март.

Празникът ще се проведе от 11:00 часа на площад „Стефан Стамболов”, пред сградата на общината. Той е съвместна инициатива на РИОСВ – Пловдив, Басейнова дирекция за Източнобеломорски район, Община Пловдив, Областна администрация – Пловдив област и „ВиК“ ЕООД – Пловдив.

Над 150 ученици от пловдивски учебни заведения ще се включат в хепънинга, с музикални и танцови изпълнения, макети и рисунки за водата и нейното опазване. Участие в честването ще имат и представители на НПО „Зелени Балкани”.

На специални щандове ще бъдат представени информационни материали на екологични теми, осигурени от РИОСВ – Пловдив, Басейнова дирекция, „ВиК“ ЕООД и Областния информационен център – Пловдив.

Тази година инициативите по повод Световния ден на водата са на тема „Вода и устойчиво развитие“. Идеята е да се акцентира върху първостепенното значение на водните ресурси, за да се създаде бъдещето, което желаем.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top