Хиляди левове потънаха под подлеза на аптека „Марица“ (СНИМКИ)

Седмица след градушката и поройния дъжд, който се изсипа над Пловдив, подлезът на аптека Марица все още в окаяно състояние, видя репортер на DCNEWS.

Повечето обекти са изпразнени, в други има купища унищожена стока, а хората целодневно разчистват боклуците и изпочупените витрини.

Пловдив под вода след бурята (СНИМКИ)

Имам опит и от миналата година, тогава едва успяхме да възстановим щетите. Водата дойде изведнъж, с пълна сила, стигна до кръста ми, за стоката да не говорим, разказва жена в единствения действащ магазин в момента.

Още на входа на търговския обект, където в момента всичко се разпродава, се усеща миризма на застояла вода и мухъл. Не по различно е „уханието“ и в съседните помещения, като в повечето от тях унищожената стока възлиза на хиляди левове.

Наемателите смятат, че вината е в Общината, защото шахтите не са могли да погълнат водата и тя се е стекла в магазините. По думите им гигантска вълна е тръгнала по малката главна и се е изляла в подлеза. Почти всички са категорични, че не биха се върнали отново в подлеза, за да въртят търговия.

Воден ад под тепетата, ето как се спасяват пловдивчани (СНИМКИ)

 

Подобни статии

Top