Хиляди неонацисти в анти-ислямски протест на ПЕГИДА в Европа, САЩ и Австралия! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Яростни сблъсъци избухнаха с пълна сила в цял свят, след като хиляди демонстранти излязоха по улиците и взеха участие в анти-ислямистките протести. Крайно десните младежи се биха с про-имигрантски групи и с частите на полицията.

Според полицейските доклади,над 2 хиляди души са били по улиците на Дрезден, организирани от групировката Патриотични европейци срещу ислямизацията на Европа. Това са били и най-координираните серия от протести в големи градове по целия континент.

Групировката, известна в Германия като ПЕГИДА, възникна прези 2 години и оттогава събира огромен брой привърженици, настроени крайно дясно и срещу имигрантите.

Популярността й нарастна главоломно след бежанската вълна от Африка, Азия и Близкия изток, която тръгна миналата година.

Вчера подобни демонстрации се проведоха не само в Германия, където настроенията срещу канцлера Меркел се на ръба на гражданската война, но и във Франция, Великобритания, Полша, Чехия и Холандия.

Не са спрели и гражданските протести на привържениците на Доналд Тръмп в Съединените щати, а в Австралия анти-ислямските настроение също не са за подценяване.

Снимки: Дейли мейл

Подобни статии

Top