Хлебната къща гостува в „Тракия“

Хлебна къща гостува в Тракия

„Никой не е по-голям от хляба – тази стара мъдрост събра деца и възрастни на една голяма маса и всички заедно се потопиха в изкуството да правиш хляб.

Една инициатива на кмета на район „Тракия” г-н Костадин Димитров, насочена към децата и възрастните със специални потребности, подкрепена от Мрежа хлебни къщи, дамски Лайнс клуб „Евридика” и с любезното домакинството на Пицарии „Верди”.

В хлебната терапия се включиха децата от сдружение „Протягам ти ръка” и момчетата от Дом за възрастни хора с умствена изостаналост „Св. Врач” – две групи от различни възрасти, но с общи потребности за развитие на умствените и физическите им възможности, социализация, внимание, отношение и нови приятелства.

Груповото месене на хляб е социално-терапевтична практика, която активно се прилага по целия свят и е изключително полезна за хора с увреждания. Прилага се с цел преодоляване на техните интелектуални затруднения, развиване на речевите им възможности и въображение и подобряване на емоционалният им статус.

„Хлябът обединява хората. Тази съвместна инициатива ни донесе нови приятелства, невероятни усещания за децата и момчетата от дома, а и за мен самия”, заяви кметът на район „Тракия” г-н Димитров .

 

Подобни статии

Top