Ходжа Лили и племенничките й – на съд за измами

Скандалната врачка Лиляна Илиева, която се представя под псевдонима ходжа Лили, застава отново днес пред Пловдивския окръжен съд, заедно с племенничките й Надежда Василева и Гина Събева. Трите жени са използвали различни измами, за да приберат близо 52 000 лева от лековерни хора, търсещи изцеление. В периода от началото на март до 15 юли 2013-та година Хожда Лили и роднините й завлекли с пари и накити за десетки хиляди лева.

До разследване на случая се стигнало, след като жена от град Раковски се оплакала, че е завлечена с пари и златни накити за десетки хиляди. Ходжа Лили й казала, че на племенника й е направена черна магия за смърт, но ако даде 820 лева ще я развали.

При друг случай леля на болен тийнейджър от Раковски, притеснена за здравето му, се обажда на номер, рекламиран по фолк телевизия. При последвалата среща в Пловдив измамницата направила ритуал срещу направена магия. След това обяснила на Минка, че трябва да се прочете молитва на гробище, за да бъде развалена черната магия. За да подейства заклинанието, то трябвало да прочетено абсолютно точно дума по дума.

Лили предложила и алтернативен вариант – самата тя да прочете молитвата. Поискала 8200 лева – в пари, злато, ценности. Уговорката била, че след ритуала ще ги върне.

На същата вечер ходжа Лили се обадила на Минка. Съобщила, че се притеснява за ценностите, защото книгата се отворила на пета страница, а трябвало да се отвори до 20-а. Това пречело да се затвори книгата. Гадателката поискала спешно още 20 000 лева, защото всичко лошо щяло да се стовари на главата на болното момче и да умре както то, така и роднините му.

Минка изтеглила всичките си спестявания, обрала цялото семейно злато и ги занесла на магьосницата, която обещала, че ще й се обади по-късно. Жената усетила, че е измамена и се обадила в полицията.

Измамените жертви по делото са 4. Те били завлечени с общо 51 696 лв.

Снимка: burgasnovinite.com

Подобни статии

Top