Ходжи и имами обжалват постоянния си арест пред Апелативния съд

Шестима ходжи и имами от Пазарджик, Асеновград и Пловдив обжалват за втори път постоянния си арест пред Пловдивския апелативен съд. Магистратите ще разгледат жалбите на Ахмед Муса Ахмед, Ангел Симов, Стефан Димитров, Стефан Александров, Светослав Манчев и Ерджан Смаил, които бяха обвинени в разпространението на радикален ислям днес от 10:00 ч.

Три обвинения са повдигнати срещу Ахмед Муса Ахмед – за по чл. 109, ал. 1 от НК, по чл. 108, ал. 1 от НК и по чл. 407 от НК. Останалите петима – Ангел Симов, Стефан Александров, Светослав Манчев, Ерджан Смаил и Стефан Димитров, са с обвинения по чл. 109 и 407 от НК.

В събраните материали по досъдебното производство има доказателства, че групата на обвиняемите е отправила призиви за война с крайна цел създаването на халифат. Иззетите книги по време на акцията на ДАНС срещу тях през декември са със заглавие „Вероотстъпване”.

И шестимата са декларирали, че не желаят да присъстват на него, поясниха пловдивските магистрати. Седмата задържана по случая  – първокурсничката в Пловдивския университет Александрина Ангелова, бе освободена под гаранция заради здравословното й състояние.

 

 

Подобни статии

Top