Холандец-пласьор и гаджето му за 72 часа в ареста

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинения на 46-годишния холандец и 26-годишната му приятелка, които бяха спипани при зрелищна акция на полицията вчера в „Тракия“.  Двамата бяха задържани за притежание на голямо количество синтетична дрога.

От прокуратурата съобщиха, че акцията е била проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Пловдив. При обиска на автомобил БМВ, с който се придвижвали холандецът и пловдивчанката, били открити 4 700 грама метаамфетамини /екстази/ и над 50 грама кокаин. Стойността на намерените в автомобила наркотични вещества възлиза на над 125 000 лева.

На двамата са повдигнати обвинения за държане, в съучастие, с цел разпространение, на високорискови наркотични вещества в особено големи размери. До момента е установено, че държаните от обвиняемите метаамфетамини са били произведени на територията на Кралство Нидерландия.

Холандецът и приятелката му са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Разследването по случая продължава.

Снимката е информативна

 

Подобни статии

Top