Хората в Горни Воден: Ще е трудно ако пътят пропадне пак

В Асеновградския квартал Горни Воден, където в нощта срещу сряда се срути скала и две къщи увиснаха над пропаст, днес също гласуваха – за кмет на Асеновград. Тези дни стана ясно и че ремонтирания пред идва месеца път към квартала, който миналата година бе отнесен от свлачище, отново се свлича.

В ремонта му бяха налети над 900 хиляди лева, отпуснати от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерски съвет.

Днес обаче в квартала, където се намира единствената секция – в Основно училище „Райна Княгиня“, хората си говорят за избори или бързат да напазаруват и да се приберат в къщи. Притесняват се за новото свлачище, но и за старото, заради което ремонтираният път към Горни Воден отново е хлътнал.

Атанас Борнаров е гласувал и на първия тур, и на балотажа.

На какво се надяваме, ами да се погрижат тука, да се направи нещо – ето, сега пътят пак пропада. Притесняваме се, как няма да се притесняваме, като стават тия работи. Сега там, където тръгна онова свлачище, където са къщите на хората…. То и пропадането на пътя е голям проблем, за целия квартал,  ама това пък вече тук ти идва във двора, разтревожен е Атанас.

Донка Зайкова е гласувала рано сутринта. Доволна е от направеното за квартала досега, но се опасява, че пътят към Горни Воден може отново да пропадне.

Уж хубаво го направиха, само да го поддържат здрав, това ми е важното на мене. Че имам внуци в Пловдив, а съм самичка. Идват децата да ме виждат и ако се откъснем, ще е трудно, обяснява Донка.

Тамер Шефкедов, чиято къща е сред пострадалите от последното свлачище, също е обнадежден. За два дни строителите са успели да изградят кофража на подпорната стена под къщата му. Случилото се с дома му обаче не променя начина, по който е решил да гласува.

През последните години се направиха доста инвестиции за нашия квартал – пътища, детски площадки и така нататък, изброява Тамер.

Той се надява скоро да прибере в къщи семейството си и да започне да ремонтира напуканата постройка. Но и той, и хората в квартала се опасяват от ново свличане на земни маси. И се надяват новоизбраната власт да им помага, въпреки, че следващите избори ще са чак след 4 години.

Подобни статии

2 Коментара

  1. ibryamtatlisos написа:

    neka obristat vnimanieee za bez zakonite kisti iskame dasigi plastame zemite ce decatani rastat ii mahalata veceeee e malko za tezi horaaa iskame spokoyni da jiveeem ne kato kuceta natrupeniii

  2. ibryamtatlisos raim ashim написа:

    iiii dase styaga uciliste nikola vapcarov da ima turci bilgari razlicni deca ce dacatani ne mogat doriii da govoryat bilgarskiaaa ezik ako obstuvat sssss drugi deca te sre mogat da govoryat bilgarskiaa ezik izopstoo neee realno ceeee nikoii ne uciii vv tova ucilisteeee decataniii iskat obstuvane s priyatelii kaktooo nieee byahmeeee predi

Top