Хората на Кунева искат преброяване на преференциите в „Западен“

Stoevo izbori (2)

За повторно преброяване на преференциите за местна коалиция „Здравко Димитров -Да решаваме заедно“ настояват от ръководството на Движение България на гражданите в пловдивския район „Западен“.

Лидерът на политическата сила в района и кандидат за общински съветник Атанас Бояджиев внесе жалба в Общинската избирателна комисия в Пловдив. В нея той посочва, че преференциите за кандидатите от листата на коалицията са преброени некоректно, а това е дало отражение върху обективния резултат. Според него 5124 бюлетини са записани без преференции. „Считаме, че те просто не са разнесени на кандидатите от нашата листа. За да отпаднат съмненията за манипулации на изборите в Пловдив, настояваме за повторно преброяване“, заяви той.

Според Бояджиев основание за това искане са и множеството корекции в избирателните протоколи, огласени вече от различни централни медии. От структурата на ДБГ-Западен настояват за повторно преброяване на преференциите и заради множеството различия между протоколите, подписани, подпечатани и предоставени от застъпниците в изборния ден, с протоколите, обявени в ОИК и публикувани на сайта на Централната избирателна комисия.

В Движение България на гражданите са категорични, че необективните резултати на практика лишават хората от правото на свободен избор и ги обезверяват. Това е една от причините на всеки следващи избори гласоподавателите прогресивно да намаляват.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top