Хореографът на Дженифър Лопес гост на латино фест под тепетата

Община Пловдив е домакин на първото издание на Международен фестивал за латино танци – PLOVDIV INTERNATIONAL DANCE FEST. Световноизвестни танцьори от чужбина идват специално за тридневната фиеста в град Пловдив.

От 25 до 27 септември пловдивчани и гости на града ще видят бляскави изпълнения на едни от най-престижните и световни артисти в сферата на латино танците. Уроци по салса, кизомба, бачата и партита са част от танцовото събитие.

Един от престижните артисти на световно ниво е Francisco Vazquez – един от тримата братя, който въвежда и популяризира танцовия стил LA. Създател и хореограф е на световноизвестната танцова група Los Rumberos, която е сред първите 5 танцови групи в света.

Сред успехите му са и участия в хитовите танцови филми, като „Dance with me”. Tанцьор и хореограф е в редица музикални клипове, работил е с Дженифър Лопес, Марк Антъни и др. Участвал е в множество концерти редом с най-известните кубински изпълнители като Celia Cruz и Tito Puente

Школи от цяла България също са част от международния танцов формат. Домакините от Пловдив в лицето на Case de Baile, Salsa de Cuba, танцово студио Mariposa, Royce Dance Studio и други се включват в танцовата програма на фестивала. Български школи от София, Пловдив, Варна и Шумен ще предадат уменията си на любителите на латино танци по време на дневните уроци.

Събитието е част от културния календар и се организира от Fest Team съвместно с Dance Station, като част от инициативата Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Програма:

25 септември петък

21:00 ч. – парти в клуб Библиотека, Пловдив

26 септември събота

11:00 – 18:30 – уроци с най-добрите инструктори по салса, кизомба, бачата в залите на дом на културата „Борис Христов“

21:00 ч. – Гала вечер – шоу програма с гост-звезди от чужбина и България (дом на културата „Борис Христов“)

23:00 ч. – Парти в три зали

27 септември неделя

11:00 – 18:30 – уроци с най-добрите инструктори по салса, кизомба, бачата в залите на дом на културата „Борис Христов“

20:30 ч. – „Night of the Oscars” – танцов спектакъл на Dance Station със специалното участие на Симона Пейчева и Дарин Ангелов (дом на културата „Борис Христов“)

Цени на билети:

Пълен пропуск – 109 лв., включва: два дни уроци, три партита и гала вечерта

Парти пас – 88 лв. включва два дни уроци, партита и гала вечерта

Билет за гала вечерта – 30 лв.

Билет за 1 парти – 10 лв.

Билет за танцовия спектакъл „Night of the Oscars” – 25/30 лв.

Билети можете да закупите от бар „Библиотека“, Пловдив, на касата на дом на културата „Борис Христов“, на касата на главната в Пловдив и в мрежата на Eventim.

Снимка: Thinkstock

Подобни статии

Top