Хоризонталната маркировка в Асеновград на поправителен - DC news

Хоризонталната маркировка в Асеновград на поправителен

Пешеходните пътеки в Асеновград ще бъдат повторно  освежени в средата на лятото, тъй като на голяма част от тях боята се е изтрила. Ангажимент за обработката им има фирмата-изпълнител, която ще извърши уличния ремонт за своя сметка.

Приоритетно ще се работи пред обществените сгради, както и кръстовищата, където потокът от пресичащи е най-оживен, каза ресорният заместник -кмет Димчо Темелков.

За да бъде осигурена безопасността на гражданите при пресичане три пешеходни пътеки ще бъдат осветени. Две  от тях се намират на улица „Васил Левски” , а една е в зоната на болницата в града. Пътеките са разположени в тъмни участъци, далеч от уличните стълбове.

До началото на учебната година пък пред двете училища в града- СОУ „Никола Вапцаров” и ПГ „Димитър Солунски” ще бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки. Трета такава ще има и на кръстовището на бул. „ Цар Иван Асен II” с улица “Мануш войвода”. За обезопасяване на този участък от града настояват и група родители.

Те изпратиха писмо до градската управа с описание на  конкретни случаи, при които живота и здравето на децата им са били застрашени.

При влизане в града шофьорите ще трябва да намалят скоростта след като на два участъка по бул. „България” бъдат поставени изпъкнали неравности. Зоните, които ще бъдат снабдени с тези пътни знаци са кръстовищата с улиците „Струма” и „Илинден”.

Проектът за обезопасяване на рисковите зони  ще бъде съгласуван с „Пътна полиция” и Областно пътно управление. Той ще струва на общината около 20 хиляди лев

Подобни статии

Top