Хороскоп на отслабващите: Как свалят килограми различните зодии?

КОЗИРОГ

Козирогът минава на аскетичен режим: остава на хляб и вода, започва гръмогласно да осъжда всички лакомници, защото не може да се яде толкова много, това е противоестествено! Виж, дамата Козирог знае кое е правилно: за нормалната жизнена дейност на човека е достатъчно литър вода и шепа ориз, всичко останало е излишно. Дамата Козирог свято вярва в това до късна нощ, а в два часа след полунощ изведнъш открива, че яде супа направо от тенджерата. На сутринта Козирогът се кае и се самонаказва, лишавайки се от вкусните храни. В смисъл, че ориз повече няма да се яде. Само вода! В резултат дамата Козирог наистина отслабва. От нерви.

ВОДОЛЕЙ

Водолеят отслабва традиционно. Отначало дамата Водолей дълго събира сили и сенастройва. Много, много дълго. Защото трябва да се започне с отслабването задължително от понеделник, а пикът на вдъхновението всеки път идва в петък. Но в един прекрасен понеделник Водолеят се събужда и разбира – ето това е! И слабее. Водолеят даже няма нужда да се противопоставя на изкушенията, защото още от понеделник сутрин дамата Водолей разбира, че шоколадът е отрова, захарта – бяла смърт, а хлябът – бомба със закъснител, заложена от врага. Как изобщо може да се ядат такива неща? Водолеят не разбира това почти до петък. В петък Водолеите си спомнят колко прекрасен е светът в който някой е измислил бирата, чипса и свинските ролца. А в понеделник отново недоумяват: Какво беше това всъщност?

РИБИ

Рибите вярват, че за отслабване е необходима само диета, защото гиричките не са за момичета. Така Рибите започват три диети едновременно, защото само с една, според тях няма да се получи. Сутрин Рибите предпочитат шоколадова диета, на обед – диетата на Дюкан, а на вечеря най-добре им се връзва системата „Минус 60“, защото тя позволява да се пие червено вино. Най-интересното е, че Рибите са единственият зодиакален знак, който въпреки това наистина отслабва, при това бързо. Струва ни се, че всичко е в развитото въображение на Рибите: дамата Риби просто си се представя тъничка и нежна, и неотстъпчивата реалност отстъпва. Друго обяснение на този феномен няма!

ОВЕН

Най-добрият начин да доведеш Овена до състояние на люта ярост, е да му забраниш нещо. А яростта на Овена е нещо страшно. Затова Овните никога не пазят диети – безполезно е: близките ще започнат да им подливат разтопено масло в йогурта, да пробутват в овесената каша бекон и да слагат под възглавницата им бонбони. Защото им се иска да живеят все пак. Така че Овенът не се ограничава в храненето, затова пък уважава спорта: само щанги или гири, само яко натоварване! И тъй като дамите Овни са необичайно уверени, те веднага започват да отслабват. Ядейки болнична рядка каша. Защото няма полза от травмиран гръб – това не е шега.

ТЕЛЕЦ

Дамата Телец винаги избира диета, която й позволява да яде много. Телците са готови да ядат безвкусно ястие, но да ядат малко – никога! Затова отслабващите Телци преди всичко купуват десетина килограма фураж – зеле, моркови, краставици и ябълки, а след това меланхолично го дъвчат всеки ден. На третия ден  на диетата Телците решават, че са изяли достатъчно гарнитура, намират в гардероба старите джинси и се опитват да влязат в тях. Т.е. да напъхат това, което не може да се напъха в тясната дреха. Това, разбира се, не може да се случи, защото от всички изядени зеленчуци, коремът на Телеца се е раздул. В този момент разгневената дама Телец отива в магазина и хвърля цялата си заплата за идеалните панталони. Същия размер разбира се. Защото старите джинси водят до лоша мотивация. За това става дума, нали, а не за зеленчуците!

БЛИЗНАЦИ

Дамите Близнаци съвместяват отслабването с мисионерска работа. Скучно е да се отслабва сам, затова Близнаците преди всичко отиват на тематичен форум или пишат във Фейсбук мотивиращ пост „Маратон за отслабване №100500! Който ме обича, да ме последва!“. И, тъй като всички обичат Близнаците, се събира внушителна компания: момичетата обменят опит, поддържат се една друга, постват фотоси, хвалят се с успехите си. И отслабват, естествено. Но Близнаците не отслабват. Дамата Близнаци вече е забравила, че изобщо е възнамерявала да отслабва, а цялото сборище от отслабващи дами я гледат със съжаление и недоумение.

РАК

Раците не вярват в диети. Те са убедени, че може да се отслабне само по един начин: ако се измени принципа на хранене веднъж и завинаги. За цял живот! Нищо друго няма да помогне, а диетите – това са приказки за глупачките. Защото отслабващата дама Рак се превръща във вегетарианка. Или във веган. А може и суровоядка. Или даже ще яде само плодове. Важното е идеята на храненето на първо място да се базира на духовните ценности, а не на тъжната и неприятна история за правилното храносмилане. А след това Ракът започва да проповядва. Защото от този момент неговата мисия е да разкаже на всички за доброто и светлината. Естествено, в същото време Ракът не следи никога за собственото си хранене. И яде сладки и шоколад. Но отслабва. Проповедите отнемат невероятно количество енергия!

ЛЪВ

Лъвиците отслабват с размах. Ограничаването на порциона и сутрешното бягане е за сивите мишки, а Лъвицата не е такава. Лъвицата си поръчва кошница екзотични плодове – казват, че те изгарят мазнините, купува добавки за отслабване, абонира се за най-скъпия фитнес клуб и си купува обувки за бягане последен модел. И непременно, ама непременно наема личен треньор. С треньора всъщност може да се получи проблем, защото Лъвицата така и не може да реши кой красавец да избере. А след това Лъвицата стремително започва да отслабва, разбира се. Защото ѝ остават пари само за някоя от хранителните добавки.

ДЕВА

Девата отслабва научно. В прекия смисъл на думата: за две-три седмици Девата успява да назубри пълния курс диетология за студенти по медицина и курсът по физическа култура за бъдещи треньори. След това Девата си съставя идеалния порцион, идеалната програма от тренировки и пристъпва към изпълнението на набелязания план: претегля храната, пресмята калориите,  води дневник на тренировките. Три дни. След това Девата непременно вижда статия за интуитивното хранене или разказ за лечебните свойства на йогата, а може и разтърстващ филм за проблемите, които носи спорта на организма. Общо взето Девата започва да изучава нова тема, свързана с отслабването. И отслабва. Защото не ѝ остава време да яде – трябва да учи!

ВЕЗНИ

Ако дамата Везни пълнее, тя изпада в отчаяние. Мазнините не са красиви, а всичко, което не е красиво, е много болезнено. Защото чувството за прекрасното у Везните е много развито. Везните са необичайно мнителни: струва им се, че на техните сланинки се смеят всички, затова най-добре е просто да се загърнат в чаршаф и да не се отвиват, докато не отслабнат. Естествено, в случая не става и дума за ходене на фитнес – Везните отслабват в къщи. Купуват си бягаща пътечка, обръч и килимче за йога, а след това се любуват на тезивещи цяла седмица. Пътечката за бягане дори може да бъде включена от време на време. За да се поразходи котето на нея.

СКОРПИОН

Скорпионът вярва в принципа „Сутрин кекс, на обяд кекс и секс, вечер само секс. Ако не помогне, по-трудното се изключва“. И интересното е, че наистина помага. Т.е. Скорпионите са уверени, че най-добрият метод да се отслабне, е да си намерят нов любовник. Ако любовникът е пози, който им е нужен, то колонията от пеперудки, пърхащи в стомаха на Скорпиона ще се размножава с такава скорост, че след седмица той ще спре да яде. А ако дамата Скорпион изведнъж реши, че не й трябват любовни отношения в момента, тя ще отслабне изобщо без усилия. Защото единствената причина, която може да отвлече Скорпиона от любовта, е пиенето на коктейли. Ох, не само! Също и апокалипсиса.

СТРЕЛЕЦ

Стрелецът разбира, че да се противи на това, което го съблазнява, отнема прекалено много сили. Затова дамата Стрелец бяга от съблазняващите я неща. В прекия смисъл на думата: взема малко извара, торба със сухари и един горчив шоколад и отива в планината. За три седмици. Ако не може да отиде, тъй като има много работа, дамата Стрелец се вглъбява в себе си: отменя всички срещи, вечеринки, спира да яде с колеги и дори и във Фейсбук и Скайп не влиза. Това поведение е толкова нетипично за дамата Стрелец, че всичките й приятели веднага изпадат в паника, събират се на бързо съвещание и решават, че Стрелецът е в депресия и има нужда от грижи, внимание и тортичка. В този момент Стрелецът започва да отслабва. Защото на Стрелците за започване на диета им е нужен правилен мотив, а какъв мотив без компания?

Източник: cosmo.ru

Подобни статии

Top