Хороскоп на стихиите. Каква катастрофа си ти?

Женският гняв е истинско стихийно бедствие – това е ясно на всички. На жертвата на катаклизма се препоръчва да се запаси с кислород, питейна вода, а също с индивидуален пакет с превързочни материали и всякакви други средства за оказване на първа помощ. Разбира се, в зависимост от това каква точно катастрофа ще застигне нещастника. Катастрофата в твое лице!

КОЗИРОГ – НАВОДНЕНИЕ

Гневът на Козирога е нещо предсказуемо и относително безопасно. Както в някои райони веднъж годишно стават наводнения, така и Козирогът излиза от брега с определена цикличност. Обикновено никой не страда от това, а Козирогът не смята да убива някого, а само да го накаже. И това му се удава. Представяш ли си колко мръсотия трябва да се изгребе от улиците даже след най-безобидното наводнение? А колко трябва да се суши? Това са последствията от яростта на Козирога: ще вилнее половин час, а ще се наложи да изгребваш последствията поне месец.

ВОДОЛЕЙ – УРАГАН

Ураганът – това е вятър, духащ със скорост над 30 метра в секунда. Вятърът по принцип идва от никъде и постепенно набира сили. И ако шапката ти вече я няма на главата, добре е да се почешеш по темето и да измислиш къде да се скриеш, а не да се наслаждаваш на свежата прохлада, стоейки на средата на улицата. Във всеки случай трябва да си по-далеч от дървета, рекламни билбордове и зле паркирани велосипеди. Водолеят е като този ураган. Той винаги предупреждава: още малко и ще избухна така, че и костите си няма да събереш. Но защо никога не го чуваме? И за кого са измислени щормовите предупреждения?

РИБИ – ТОРНАДО

Торнадото е смъртоносен атмосферен вихър, който се върти със скорост, която няма да даде и минимален шанс за живот на този, когото захване. При това недалеч от смерча времето може да е прекрасно. Яростта на Рибите е точно като торнадо: Рибите не устройват гръмогласни кавги, те просто седят с каменно лице и гледат този, който ги обижда с ненавиждащ поглед. Струва ти се, че да избегнеш гибелта е лесно, важното е да не се приближаваш. Ааа, размечтал си се! Торнадото винаги се движи. Движи се, поглъщайки всичко по пътя си и след него остават само отломки. Така че ако дамата-Риби мълчи надменно, бягайте: тя просто събира сили, а след това незабелязано ще се промъкне и повече шансове няма да ви даде. Т.е. не отслабвайте бдителността си! Memento mori.

ОВЕН – ПОЖАР

На близките на Овните най-много им е провървяло. На тях ежедневно им напомнят как трябва да се държи човек с представителките на този знак: „Не допускайте изтичане на газ! Не пушете в леглото! Проверявайте изправността на електрическите прибори!“ Но пожари все пак се случват буквално в пустинята. Яростта на Овена избухва мигом – и винаги заради някаква дреболия. Допреди минута всичко е било прекрасно и изведнъж избухва стълб от пламък, и ако не хвърлите върху огнището на пожара одеало, няма да можете да спасите нищо. Всичко, направено до този момент с непосилен труд, в един миг се превръща в купчина пепел. Затова вариантите на жертвите са само два: или потушава пожара, получавайки обгаряния, или бяга – но тогава трябва да си дава сметка, че няма да има къде да се върне. Горките!

ТЕЛЕЦ – ЦУНАМИ

Основният проблем на цунамито е неговата внезапност. Току що е светило слънцето, крайбрежната ивица на океана е била тиха и спокойна и изведнъж – буквално в една секунда – водата отстъпва, дъното се оголва, а след това на брега се изсипват десетки хиляди тонове вода. И, което е най-страшно, цунамито не може да се предскаже, защото причината за катастрофата не е бурен вятър, а земетресение, което е станало на дъното на океана – някъде далеч от брега. Схванахте ли? ако момичето-Теле не реагира на провокации, това не значи, че в нея нещо не се е скъсало. В душата й нещо се е сринало като морско дъно и към брега като ударна вълна се носи смъртоносно количество вода. Т.е., когато жертвата най-накрая съобрази, че Телецът е доведен до крайност, ще бъде късно да се спаси.

БЛИЗНАЦИ – ПЯСЪЧНА БУРЯ

Близнаците са гневливи, но бързо им минава – това е вярно. Вярно е също и това, че гневът на Близнаците е нещо донякъде предсказуемо, като пясъчна буря. Виждаш ли пустинята? Тогава не влизай в пясъка – там и без това няма нищо интересно, а да загинеш в дюните е много лесно. Неизвестно защо именно бъдещите жертви на катастрофите се отправят към пясъка, но за сметка на това е известно какво рискуват: вече десет кервана са минали наоколо всички са оживели. Нищо страшно! Да попаднеш в пясъчна буря – значи трябва съвсем да не ти върви. Със същия успех обаче можеш да играеш на руска рулетка например. Няма да ти провърви – ами случва се. Близнаците не са виновни в това, че именно сега е започнала бурята. Те не контролират това.

РАК – БУРЯ

Яростта на Рака е като буря: често срещано и обичайно явление. В бурята може да се разхождаме, може да й се любуваме и да се чувстваме в пълна безопасност. Мълниите са някъде надалеч, а гръмотевиците са просто шум, абсолютно безопасен. А какъв вълшебен мирис има след бурята! С Раците е същото: те силно шумят, но на никого не смятат да причинят зло. А след кавга се чувстват виновни и искат да изпушат с вас лулата на мира. Съществува обаче едно „но“: ако често изкарвате от равновесие Рака, в един прекрасен момент мълнията ще ви удари право в главата. И, между другото, едва ли ще ви удари смъртоносно: на науката са известни случаи, когато в един и същи човек мълния е попадала няколко пъти. Навярно той е бил влюбен в жена-Рак…

ЛЪВ – ИЗРИГВАНЕ НА ВУЛКАН

Ако Лъвицата реши да се ядосва, затова непременно ще узнаят всички. И ще се съберат да гледат, прекрасно разбирайки, че рискуват живота си. На практика това е като изригване на вулкан: когато вулканът се събуди, у хората, независимо от волята им, възникват суицидни наклонности: ясно е, че от вулкана трябва да се бяга, но зрелището е толкова завладяващо, че е невъзможно да се откъсне поглед и да се помръднем от мястото си. За щастие, Лъвиците рядко устройват скандали, които да приличат на последния ден на Помпей. Достатъчно е да покажат намеренията си, за да разберат всички околни и да се поправят.

ДЕВА – ВИЕЛИЦА

Девата никога не изпада в гняв без причина, само в отговор на определени дразнители. Списъкът с тези дразнители Девата ще предостави на партньора си предварително, в два екземпляра, надлежно подписани. Инструкция за оцеляване, въоръжение и лекарства Девата също ще му даде. Точно като виелица: обикновено в нея попадат хора, които са подготвени – алпинисти, пътешественици и членове на научни експедиции. Наистина, това, че са подготвени, изобщо не им помага, защото във виелицата е невъзможно да се ориентират. Така че ако смятате да с порите с Дева, подгответе се за това, че само след минута ще загубите всякакви ориентири и само ще примигвате с очи. И по-добре да не отваряте уста, че в нея ще влезе сняг.

ВЕЗНИ – СУША

Везните никога не изпадат в истерия, не крещят, не тропат с крак и не хвърлят предмети по близките си. Защото Везните не са сигурни струва ли си. Може пък да разберат и да простят? Или напротив – да залеят с презрение и да изхвърлят човека от живота си? Везните трябва да помислят, не ги разсейвайте! Докато Везните приемат сериозно решение (съдбоносно, естествено, както и всички решения в живота им), жертвата на гнева тихичко загива, лишена от влагата, без която животът е невъзможен. Жертвата страда, облизва пресъхнали устни и призовава ту дъждът, ту смъртта, която да я избави от тези мъчения. Трябва да забележим, че обикновено жертвата оживява, защото Везните са милосърдни. Не ви ли се струва така? Много по просто е веднага да убият, без да измъчват? Нищо не разбирате от истински гняв, това е!

СКОРПИОН – ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ

Да ядосваш Скорпион е съвършено самоубийствено начинание. Защото Скорпионът не се занимава с дреболии, а направо започва да руши всичко на парченца. Издърпва килимчето под краката на жертвата – това е похватът, използван от Скорпиона. От земетресението няма спасение, защото няма къде да се спасиш – досега хората не са се научили да летят. На практика това е всичко, което трябва да знае жертвата за гнева на Скорпиона. А, и още нещо: магнитудът може да се предскаже в повечето случаи. Това, разбира се, няма да помогне, но и няма да навреди.

СТРЕЛЕЦ – ЛАВИНА

 

Стрелците изобщо не обичат да се ядосват, защото знаят – някой със сигурност ще пострада. Гневът на Стрелеца е нещо убийствено, а самите Стрелци са много жалостиви и човеколюбиви. Та, такъв е парадоксът. Затова Стрелците се гневят така, както пада лавината: някъде по-надалеч от нежните хора, които иначе може случайно да погълне. Така че, ако дамата-Стрелец изведнъж започне да говори силно и да жестикулира отчаяно, трябва да викате въртолет и да се евакуирате. Тя няма да ви попречи, ако успеете. А ако не успеете – какво пък? Все едно, със Стрелците се срещат само отчаяни мъже от типа на алпинисти, катерачи и скиори. Знаят къде са попаднали – нека сами се оправят!

Източник: cosmo.ru

Подобни статии

Top