Христина Панджаридис представя новия си роман в Пловдив

NYAKUDE_KORICA

Христина Панджаридис представя в Пловдив своя нов роман, озаглавен „Някъде другаде“. Пловдивската премиера е днес от 18:30 ч. в Културен център „Тракарт“.

Книгата е издадена от издателство „Жанет 45″, което организира и книжното турне за представянето на новия роман. Освен през Пловдив, то ще премине още през София, Костенец и Панагюрище.

 

В Пловдив в представянето ще участват също Силвия Димитрова и психологът Събка Дякова-Чехович.

„Някъде другаде“ е вторият самостоятелен роман на Христина Панджаридис след „Ничия“ („Жанет 45“). Авторката пише стихове и разкази. Името ѝ е между стоте най-креативни автори на хайку в Европа за 2014 г.

„Някъде другаде“… Къде? Романът на Христина Панджаридис няма да ви даде отговор на въпроса, но пък ще ви накара да си го зададете. Поне според мен това е целта на добрата литература: да ни накара да се запитаме за неща, за които обикновено не се запитваме. Тук питането е за майчинството, но не само; питането е изобщо за отношенията между хората: какви могат да бъдат те и какви всъщност са. Оказва се, че почти никога не са съвършени, но то сякаш е нормално – там, където има емоции, съвършенството е илюзия. За илюзиите на емоциите без илюзия, но с емоция – това е романът на Христина Панджаридис „Някъде другаде“. И ако го прочетете, със сигурност ще разберете, че „другаде“ е всякога тук, просто трябва да имаме сетива да го видим. Както и себе си в него да видим…

Mитко Новков

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top