Христос Боскос отново пред съда

Районният съд ще гледа отново делото срещу гръцкия студент Христос Боскос, който блъсна с колата си 16-годишната ученичка от Руската гимназия Катерина Матеева. На предишното съдебно заседание делото срещу него беше отложено заради назначаването на повторна автотехническа ескпертиза. Тя ще установи контретни обстоятелства около катастрофата, свързани с момента на удара между автомобилите.

Припомняме, че по време на първото заседание Боскос се призна за виновен и поиска делото да се разгледа по съкратената процедура, а другият подсъдим по делото Васил Калев, отрече да има вина.

Катастрофата стана на 19 май, миналата година. Тогава, след удара между двата автомобила, колата на Боскос се отклонява от пътя и се забива в спирката до кръстовището, където Кари е чакала автобус.

В резултат на удара момичето бе с множество наранявания – счупване на черепа, счупване на краката и временна опасност за живота. Състоянието й още не се е подобрило, а има и усложнения при единия крак, съобщиха преди месец родителите й, които настояват за справедлива присъда.

 

 

Подобни статии

Top