Христо Бозуков разказва „Приказки без спомен“ в Стария град

10947566_901540456533429_865365356_n

Художникът Христо Бозуков открива авторска изложба живопис, озаглавена „Приказки без спомен“ в 18.00ч. днес в хотел Belle Ville в Стария град. В експозицията са включени 14 живописни творби и две рисунки върху витраж.

„Приказки без спомен“ събира най-новите творби на художника и отразява динамиката на креативния му ритъм. „Това са приказки за света, виждан и през моите очи и нарисуван и без да имам и спомен за чутите приказки през една интересна зима“ – обяснява авторът.

В нея той не разказва, а показва, макар че в платната му „говорът“ на изображенията е ясен, колориран и въздейства в рецепцията на зрителя. Еротиката присъства силно в изкуството – „или го можеш, или не“. А и провокацията е да бъде намерена от публиката. „В тази изложба няма голи тела, но не е изключено наблюдателното око да ги види“ – разкри художникът.

Авторът носи в себе си един своеобразен заряд на активен и постоянно търсещ предизвикателства човек. Тези картини са ярко доказателство за таланта му да усеща и разбира света. И независимо дали се отнася до сюжети или абстрактни произведения, всички те в еднаква степен предават закодирано съдържание, във вид на емоционален запис. Този начин на изразяване, като един от главните принципи на експресионизма, при Христо носи емоционалните реакции на изобразителното изкуство, посочва за пловдивчанина деканът на Факултета по изобразително изкуство във Великотърновския университет – доц. Борис Желев.

През 2014 Христо Бозуков реализира три самостоятелни и взе участие в четири колективни изложби. „Приказки без спомен“ се появява само четири месеца след самостоятелната изложба на Христо „Две по 20 състояния“. Младият художник е добавил нови елементи в рисувателната си техника, а творбите му са с подчертан индивидуализъм.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top