Художник обяви търг за картина във Фейсбук в подкрепа на Люси

12310579_972718052796001_2937494927586011062_n

Асеновградският художник Геракси Гераксиев обяви своя картина на търг в подкрепа на учителката по английски език Любомила Ангелова, която се нуждае от лечение в чужбина. Люси страда от остра миелоидна левкемия и предстои да ѝ бъде направена трансплантация в германска клиника.

Художникът се съгласил да направи търга заедно със своя приятел Ранчо Киров. Киров обяви наддаването за платното в личния си профил във Фейсбук вчера.

„Скъпи приятели, в идните, най-светли Коледни празници се опитваме да ви направим съпричастни към нашата скромна инициатива! Нека подкрепим една прекрасна жена, майка и учителка! Моля, всеки, който има желание да се включи!“ пише в профила си Ранчо Киров.

За DCNEWS той разказа, че се познават с Люси от години и са семейни приятели.

„Тя е невероятен човек и трябва да продължи да върши това, което умее най-добре, да обучава и да се грижи за децата ни“, развълнуван е Киров. Когато споделил това с Геракси Гераксиев, художникът му дарил картината си и го посъветвал да обяви търг във Фейсбук. Самият творец отдавна  продава по този начин творбите си и смята подобен маркетингов подход за много удачен.

Картината се нарича „Пейзаж“ и е с размери 50/35см. Техниката е масло. За нея може да се наддава до 12.00 ч. на 11 декември, петък. Първоначалната цена е 200 лева, а офертите могат да се изписват от желаещите под снимката на творбата.

Вече е регистрирана и първата оферта за творбата – на дама от Пловдив, която предлага 222 лева.

Ако имате възможност и желание да помогнете на Люси, можете да го направите с дарителски SMS с текст на латиница DMS LUSI на номер 17 777 - валидни само, ако се намирате на територията на република България, а също и по дарителска сметка към Райфайзенбанк:

IBAN: BG53RZBB91551006205144
BIC: RZBBBGSF
Любомила Бориславова Ангелова

 

 

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top