Царица Костадинка: Не снимайте Киро, ще вдигне пулса, ще пукне тук! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Пореден скандал с журналисти се развихри днес около Цар Киро! На поредното заседание по делото за нападение над двамата кореспонденти на столични медии Радко Паунов и Ваня Драганова, съпругата на ракиения бос Костадинка скочи и се развика срещу медиите в съдебната зала.

„Царицата“ се обърна към съдията В. Атанасов с думите: „Моля ви г-н съдия, спрете да го дразнят, ще вдигне пулса, ще падне, ще пукне тук!“

Синът на Кирил Рашков Ангел също скочи срещу фоторепортерите с викове, че не иска да бъде сниман.

74-годишният Рашков се появи днес в Районния съд, демонстрирайки тежко здравословно състояние. Според близките му възрастният човек не бил никак добре, а от февруари насам имал два инфаркта и инсулт. Само преди седмица ракиеният бос бе в МБАЛ Пловдив на системи, а сега вече бил вкъщи, като чакал отново да замине за Париж. „Най-вероятно това ще стане във вторник, тъй като в понеделник ще купуваме билетите“, поясни пред съда синът му Ангел Рашков и помоли съдията делото днес да бъде отложено, тъй като баща му не може да участва в него пълноценно.

Самият Цар Киро също каза, че не се чувства достатъчно добре и на няколко пъти прилягваше върху едно от бюрата в съдебната зала.

„Аз го накарах да дойде в съда, за да не му променят мярката за неотклонение заради неявяване“, обясни пред журналисти адвокат Драгинова. По думите й в Париж му предстояли нови изследвания, тъй като при предишното му пребиваване се влошил и получил бъбречна недостатъчност.

Царят казал на адвокатката си, че ще му правят сърдечна трансплантация.

Пред съда Росица Драгинова представи 9 епикризи и други документи, които доказваха, че ромският лидер е зле. Тя поиска да бъде назначена комплексна съдебно-медицинска експертиза, която да отговори какво е общото му състояние и може ли да участва в процеса.

„Ако лекарите кажат, че Рашков не може да участва в делото, то ще бъде прекратено“, поясни наблюдаващият прокурор Атанас Илиев.

Съдът даде ход на делото, след като съдия Атанасов неколкократно пита Рашков дали се чувства добре или не. След 10-минутна почивка обаче магистратът назначи нова съдебно-медицинска експертиза от кардиолог, който трябва да отговори:  страда ли ракиеният бос от тежко заболяване, какво е то, пречи ли на съдебното производство, може ли да пребивава в съдебната зала и да отговаря на въпросите, каква е прогнозата за здравословното му състояние в близка перспектива, дали е с тенденция за продължаващо влошаване на състоянието, дали то е хронично и дали би могло да се повлияе от някаква терапия.

Припомняме, че Цар Киро е обвинен за нападение над кореспондентите на вестниците „24 часа“ и „Преса“ в Пловдив.  На 17 юни 2014 г.  Радко Паунов и Ваня Драганова получили сигнал за скандал между Кирил Рашков и негова съседка на ул. „Света гора“ в Пловдив и отишли на място да го отразят. Подсъдимият ги заплюл и ругал, а впоследствие душил Паунов с ръце.

Днес двамата журналисти бяха в залата, тъй като освен потърпевши, са и свидетели по делото. Освен тях, бяха призовани още шест свидетели и трима експерти.

Законът предвижда от 1 до 6 години затвор за извършеното от ромския бос престъпление.

Делото беше отложено за 23 юни.

 

Подобни статии

Top